Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

09.12.2015 11:00

witam mam pytanie.... jeżeli w przepisie jest 130 cukru pudru a ja chciałabym dodać cukier zwykły ew.trzcinowy to w jakiej ilości? chodzi mi dokładnie o przepis na pierniczki.

Odpowiedzi (18)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.12.2015 14:50

dodałabym na oko , 1 szklanka ma 250 g.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.12.2015 16:26

jesli jest podane w gramach to tyle dodaje zamiennika. chociaz ilosc cukru zawsze zmieniam bo nie lubie zbyt slodkich wypiekow, a wiekszosc przepisow ma ilosc cukru za duza jak dla mnie

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.12.2015 21:35

Ja bym dała taką samą ilość cukru

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.12.2015 00:25

Ciekawe jaka jest prawidłowa odp. na to pyt. ?

marenka

Zadanych pytań: 179

10.12.2015 09:10

dodaj tyle samo waga się nie zmieni tylko objętość ;-)

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.12.2015 09:42

dałabym tyle samo, ja dodaję zawsze mniej i tak bo dla mnie za słodkie są potem ciasta i ciasteczka, do tego lukier przychodzi jeżeli chodzi o pierniki, na pewno będą dobre nawet jak dasz mniej cukru

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

10.12.2015 19:38

ja bym dała tyle samo

BobMay

Zadanych pytań: 0

12.03.2016 11:50

Koleżanka gusta jakieś brednie pisze. Przecież wagowe cukier to cukier bez względu na jego formę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak