Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Maria Napierała

Zadanych pytań: 3

07.12.2014 10:17

Witam ,nie mam pytania ,ale chcę napisać na temat biszkoptu , czytalam komentarze i dowiaduję sie iż nikt nie piekł biszkoptu na samej mące ziemniaczanej ... otóż ja tak robię od lat , mam znajomą ktora jest uczulona na gluten więc na pszennej nie może .Zapewniam , że biszkopt ten jeśli jest dobrze "ubity" jest pulchniejszy ....i jeszcze jedno , zawsze p wyjęciu z pieca , rzucam blaszkę na podlogę - nie upadnie ...... pozdrawiam , życzę smacznego Maria :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.12.2014 10:27

muszę się przyznać ze jeszcze nigdy nie piekłam z samej ziemniaczanej muszę tak upiec dziękuję ;)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

07.12.2014 10:27

słyszałem o biszkopcie z mąki ziemniaczanej ale nie mieliśmy odwagi takiego upiec

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

07.12.2014 10:18

dziękuję za radę,pozdrawiam

Odpowiedzi (20)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.12.2014 10:31

Dobrze wiedzieć i warto wypróbować. Ile dodajesz mąki ziemniaczanej tzn. tyle samo co zwykłej, więcej czy mniej ? Masz może przepis na taki biszkopt w swojej księdze ?

adelajda

Zadanych pytań: 234

07.12.2014 10:33

nigdy nie piekłam biszkoptu z samej mąki ziemniaczanej, może należy spróbować ...

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.12.2014 10:33

dziękuję za cenną radę, nie wiedziałam o tym

Mniam

Zadanych pytań: 87

07.12.2014 10:34

Piekę biszkopt, ale z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Też po wyjęciu upuszczam wypiek na podłogę :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.12.2014 10:39

muszę spróbować

Motorek

Zadanych pytań: 1446

07.12.2014 10:43

dzięki za info

Ola1young

Zadanych pytań: 7

07.12.2014 10:53

jestem ciekawa smaku takiego biszkoptu

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

07.12.2014 11:06

nie słyszałam o tym, ale dobrze wiedzieć na przyszłość że taki można robić

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.12.2014 11:21

Bardzo fajny pomysł, ja równiez jeszcze nie piekłam na ziemniaczanej, dzięki za radę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.12.2014 11:51

Na samej mące ziemniaczanej nigdy nie piekłam biszkoptu, zawsze tylko dodaję. Dzięki za radę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak