Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Maria Napierała

Zadanych pytań: 3

07.12.2014 10:17

Witam ,nie mam pytania ,ale chcę napisać na temat biszkoptu , czytalam komentarze i dowiaduję sie iż nikt nie piekł biszkoptu na samej mące ziemniaczanej ... otóż ja tak robię od lat , mam znajomą ktora jest uczulona na gluten więc na pszennej nie może .Zapewniam , że biszkopt ten jeśli jest dobrze "ubity" jest pulchniejszy ....i jeszcze jedno , zawsze p wyjęciu z pieca , rzucam blaszkę na podlogę - nie upadnie ...... pozdrawiam , życzę smacznego Maria :)

Odpowiedzi (20)

pestka

Zadanych pytań: 424

07.12.2014 12:01

nie wiedziałam , że też może być biszkopt z samej mąki ziemniaczanej - nigdy tak nie piekłam biszkoptu - to ciekawa rada

ania2610

Zadanych pytań: 4

07.12.2014 12:14

Zawsze piekę z mąki pszennej, ewentualnie dodaję trochę ziemniaczanej i też rzucam blaszkę z pewnej wysokości na podłogę, po czym wstawiam do wyłączonego już piekarnika, aby ostygł, dzięki temu biszkopt nie ma tzw. czuba, tylko jest idealnie równy i nie opada.

Janina

Zadanych pytań: 159

07.12.2014 12:30

Piekę biszkopta z mąki ziemniaczanej i pszennej po połowie porcji, ale z samej ziemniaczanej nigdy nie piekłam. Dzięki za doradę ,na pewno wypróbuję;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

07.12.2014 14:50

Ja zawsze dodaję mąki ziemniaczanej do biszkoptu albo robią pół na pół. Samej nie robiłam jeszcze, ale na pewno spróbuję jak teraz mam pewność, że wyjdzie :)

BeataJ

Zadanych pytań: 103

07.12.2014 16:25

Ja piekąc ciasta biszkoptowe dodaję pół na pół makę pszenną z ziemniaczaną, czasami pszenną zamieniam na mielone orzechy lub migdały, ale po co rzucać blaszką o podłogę??

Ania84

Zadanych pytań: 67

07.12.2014 17:31

ciekawe :) nigdy tak nie robiłam

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.12.2014 18:13

Zawsze piekłam taki właśnie biszkopt, kiedy mój synuś był mały (chorował i był na diecie bezglutenowej) a teraz piekę go na uroczystości rodzinne, kiedy przyjeżdża siostra męża z synem, który choruje od urodzenia na celiakię. Czasami dodaję inne bezglutenowe mąki - ryżową, jaglaną, kukurydzianą, ale doskonale wiem, że i na samej skrobi (ziemniaczanej czy kukurydzianej) też się świetnie udaje. Podobnie piekłam małe biszkopciki, pierniki, babki.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

07.12.2014 22:58

nie piekłam takiego ale koniecznie muszę spróbować :)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

07.12.2014 23:24

A dla mnie jest to zaskoczenie, bo ja biszkopt to zawsze tradycyjnie piekę - z mąki pszennej, bez ziemniaczanej. Spróbuję kiedyś :) dzięki za radę :)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

08.12.2014 11:13

dla mnie to nowość z maką ziemniaczaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak