Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

23.12.2014 18:17

Witam. Potrzebuję pomocy. Mak przegotowałam z mlekiem, odcedziłam i przemieliłam dwa razy. Czy mogę taką masę zamrozić czy lepiej upiec drugi makowiec na święta?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Seba

Zadanych pytań: 1313

23.12.2014 22:50

ja nie mrożę, wolałbym upiec drugie ciasto

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.12.2014 09:52

Masz wybor możesz zamrozić lub upiec drugie ciasto .Bo mrozic mozna .

kasiaw

Zadanych pytań: 470

25.12.2014 11:16

ja na Twoim miejscu bym zamroziła

Odpowiedzi (30)

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.12.2014 18:21

też dzisiaj piekłam makowce i została mi przygotowana masa makowa zamroziłam resztę juz tak robiłam parę razy;)

Czyki

Zadanych pytań: 72

23.12.2014 18:23

O Gosiu 56 ratujesz mi życie :) dziękuję:)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

23.12.2014 18:26

możesz śmiało zamrozić i później zużyć do pieczenia nic się jej nie stanie

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

23.12.2014 19:45

a ja zrobił bym drugie ciasto

irenka

Zadanych pytań: 888

23.12.2014 19:51

nie lubię zamrożonej masy makowej ,upiekłabym drugi makowiec

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.12.2014 20:00

zamroziłabym ;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

23.12.2014 20:07

Masę makową możesz spokojnie zamrozić ale możesz też upiec makowca i zamrozić upieczone /i wystudzone oczywiście/ ciasto.

pestka

Zadanych pytań: 424

23.12.2014 20:17

wolałabym upiec drugi makowiec , nie mroziłabym maku

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

23.12.2014 21:47

Ja nadmiar zawsze mrożę!

ben-ka

Zadanych pytań: 459

23.12.2014 23:11

Maku jeszcze nie mroziłam..u mnie każda dodatkowa blaszka makowca ma wielkie wzięcie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak