Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ixi

Zadanych pytań: 1

13.07.2016 14:46

Witam serdecznie Wczoraj robiłam z Państwa przepisu schab z jabłkami i nie wiem dlaczego owy schab wyszedł mi twardy jaka mogła być przyczyna?? przyznam się iz robiłam go pierwszy raz więc kropka w kropkę z przepisu. Czy przyczyna tkwi w tym że posoliłam mięso na patelni zanim trafiło do piekarnika czy zbyt długo piekłam,? Ponieważ dopiero " uczę się " piekarnika elektrycznego wcześniej wszystko robiłam w piecu gazowym..I zamiast 45 min jak w przepisie piekłam 55min .Dziękuję za odpowiedź.pozdrawiam

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.07.2016 10:34

myślę ze mięso było nie bardzo ;)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

13.07.2016 18:34

najlepiej napisz do osoby od której korzystałaś z przepisu o wyjaśnienie

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.07.2016 08:07

Twardy schab, to gruby schab, zawsze kupuję wąski, taki który ręką po naciśnięciu daje się rozgnieść:) Nie przejmuj się, wyszedł jaki wyszedł, następnym razem będzie już lepszy. Trening czyni mistrza !

Odpowiedzi (14)

marzut

Zadanych pytań: 4

13.07.2016 14:56

Możliwe że schab był lekko przepieczony, dlatego stał się suchy i twardy.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

13.07.2016 16:01

Czasem winą jest po prostu jakość mięsa. Każdy piekarnik piecze też różnie, trzeba wyczuć i z czasem dostosować czas pieczenia do swojego piekarnika.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

13.07.2016 16:44

może być zbyt wysoka temperatura, za długi czas pieczenia (jeśli kawałek schabu był mały - nie wiem z jakiego przepisu robiłaś)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

13.07.2016 18:18

też stawiałabym na zbyt wysoką temperaturę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.07.2016 18:31

Dużo zależy od jakości mięsa ale i piekarnika, inaczej piecze piekarnik gazowy gdzie temperatura jest tylko od dołu a inaczej elektryczny. Też uważam że była zbyt wysoka temperatura

Konczi

Zadanych pytań: 632

13.07.2016 19:22

hmm albo mięso albo czas i temperatura ... jaka wielkość mięsa ?

Renata9

Zadanych pytań: 329

13.07.2016 20:33

Zgadzam się z wypowiedziami wyżej, dużo zależy od jakości mięsa oraz od piekarnika. Najlepiej jak zwrócisz się do autora tego przepisu

KORAL

Zadanych pytań: 20

13.07.2016 22:59

A z kogo przepisu robiłaś ? Wszystko wygląda jak byś przepiekła mieso. Kuchnia nie jest łatwa , wszystkie uczymy się na błędach.:) Powodzenia.

Czyki

Zadanych pytań: 72

14.07.2016 07:25

Czasami kupimy schab z którego i kotlety i pieczyste wyjdzie nam twarde i nie apetyczne:( najlepiej kupić ta część od karczku. Następnym razem będzie lepiej.:)

misia123410

Zadanych pytań: 22

14.07.2016 09:41

albo schab był twardy ale za długo w piekarniku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak