Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ixi

Zadanych pytań: 1

13.07.2016 14:46

Witam serdecznie Wczoraj robiłam z Państwa przepisu schab z jabłkami i nie wiem dlaczego owy schab wyszedł mi twardy jaka mogła być przyczyna?? przyznam się iz robiłam go pierwszy raz więc kropka w kropkę z przepisu. Czy przyczyna tkwi w tym że posoliłam mięso na patelni zanim trafiło do piekarnika czy zbyt długo piekłam,? Ponieważ dopiero " uczę się " piekarnika elektrycznego wcześniej wszystko robiłam w piecu gazowym..I zamiast 45 min jak w przepisie piekłam 55min .Dziękuję za odpowiedź.pozdrawiam

Odpowiedzi (14)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.07.2016 12:24

schab to takie specyficzne mięso że rzadko kiedy jest miękkie i soczyste chyba tylko ten który piecze się w rękawie , następnym razem będzie lepszy :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

14.07.2016 20:45

Trzeba wyczuć swój piekarnik bo każdy piecze nieco inaczej, trzeba obserwować.

Janina

Zadanych pytań: 159

15.07.2016 11:23

Należy mięsko wcześniej nasolić i zamarynować żeby skruszało no i nie wolno piec za długo. Ja piekę np. 1kg - 1 godz ale to jeszcze zleży od jakości i gatunku mięsa.Dobrze jest piec w rękawie;))

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.07.2016 18:24

Przyczyna tego tkwi w długości jego pieczenia i w wysokości temperatury.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak