Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

15.09.2013 18:19

Właśnie nazbierałam dzisiaj grzyby tylko podgrzybki, kozaczki i prawdziwki, ale mam pytanie. Jak rozpoznać czy nie ma czasem jakiegoś trującego??? a może są to pewniejsze grzyby??? jak wy sprawdzacie grzyby poza próbowaniem ich językiem???

Odpowiedzi (22)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

16.09.2013 07:50

zbieram tylko te grzyby których jestem pewna że nie są trujące

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.09.2013 13:44

Zbieraj tylko te, które w pełni znasz, choćby to były prawdziwki, podgrzybki, kozaki. Metoda na język jest zawodna. Sprawdza się kolor siateczki pod grzybem i te, które są gładkie pod spodem-jak siateczka, a nie jak blaszka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak