Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

27.04.2016 14:34

Właśnie wstawiłam do piekarnika obiad...cukinię faszerowaną mięsem mielonym...i tutaj nasunęła mi się myśl i pytanie...w zeszłym roku robiłam taką cukinię kilkanaście razy,zawsze tak samo tylko zmieniałam farsz i 2 razy cukinia wyszła gorzka. co mogło być przyczyną i jak uniknąć tego na przyszłość? mam nadzieje że dzisiejsza wyjdzie taka jak być powinna :)

Odpowiedzi (16)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.04.2016 17:21

Ja nie miałam jeszcze takiego zdarzenia, ale też uważam że cukinia była gorzka od zbyt długiego przechowywania

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

27.04.2016 21:16

Cukinia może mieć gorzki smak jeśli po zerwaniu jest długo i źle przechowywana.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

27.04.2016 21:22

Ja większe zawsze przed pieczeniem mocniej solę i wycieram, gdy puści soki.

Klausia

Zadanych pytań: 251

28.04.2016 02:49

Wiele razy tak miałam. Cukinia musi być świeża i solę ją na koniec.

misia123410

Zadanych pytań: 22

28.04.2016 11:36

Ponieważ chyba była już stara

berys18

Zadanych pytań: 1434

29.04.2016 10:30

być może to wina samej cukinii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak