Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

22.07.2014 15:03

Wysiałam dwa opakowania zielonej fasolki. Ilość strączków mnie przeraziła. Co proponujecie z nich zrobić? Interesują mnie głównie "zimowe zapasy".

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.07.2014 13:51

możesz zamrozić wcześniej blanszować, w słoiki włożyć, pokroić zblanszować i potem używać zamrożoną do dań na patelnie z warzywami

misia53

Zadanych pytań: 339

22.07.2014 22:15

myślę ,że to najlepszy sposób zblanszowaną zamrozić

Janina

Zadanych pytań: 159

22.07.2014 22:47

Możesz zamrozić albo zakonserwować w słoikach w lekkiej zalewie;)

Odpowiedzi (12)

marcia7

Zadanych pytań: 166

22.07.2014 15:47

ja robię z słodkiej zalewie do słoików

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.07.2014 15:56

ja blanszuję, pakuję do woreczków i zamrażam

Lidzia

Zadanych pytań: 21

22.07.2014 16:26

W zalewie, będzie do sałatek i do zupy.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

22.07.2014 16:53

ja mroże obrana fasolke i do zupek w zimie jak znalazł

Renata9

Zadanych pytań: 329

22.07.2014 17:14

można fasolkę lekko zblanszować, włożyć dzieląc na odpowiednie porcje do woreczków i zamrozić na zimę; zawsze tak robię i jest bardzo dobra

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.07.2014 17:18

ja blanszuje i zamrażam. można też w lekko octowej zalewie zrobić, bedzie na zime do salatek :)

pestka

Zadanych pytań: 424

22.07.2014 19:02

ja bym po zblanszowaniu zamroziła

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.07.2014 21:19

Jak masz miejsce,to proponuję zblanszować i zamrozić, zimą ją wykorzystasz.Robiłam kiedyś w zalewie ale tylko raz ,bo mi nie smakowała.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.07.2014 21:36

Zieloną fasolę można umyć, zblanszować, zamrozić w woreczkach foliowych, dać ją do słoików na zimę,

Seba

Zadanych pytań: 1313

23.07.2014 09:14

możesz zamrozić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak