Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

12.03.2015 18:50

z serii - sentymentalne! Pamiętacie z dzieciństwa coś a'la omlet serwowany pod nazwą "grzybek"? jadałam do bardzo często, potem nawet sama go robiłam. jednak przepis kompletnie uleciał z głowy.w internecie jest mnóstwo przepisów ale różnią się bardzo proporcjami. czy Wasze mamy serwowały Wam grzybka na śniadanie lub kolację? może macie gdzieś w zapiskach proporcje na grzybek doskonały.... bardzo bym o nie prosiła. pozdrawiam

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

13.03.2015 07:20

nigdy się nie spotkałam z grzybkiem z ciekawości sprawdzę co to takiego :)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

12.03.2015 20:25

a z jakiego zakątka naszego kraju to danie pochodzi,mam swoje lata i nie słyszałem o takim daniu

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.03.2015 15:18

nie znam pod tą nazwą takiej potrawy

Odpowiedzi (16)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.03.2015 19:17

Oj pamiętam go z dzieciństw , robiła mi go moja mam ,potem ja robiłam sobie go sama a teraz podaje go dziecku i czasem też sobie zrobię z 2 jajek , 2 łyżeczek mąki ,wody .Woody dodawałam tyle ile uważałam jakie ciasto ma być gęste czy rzadkie. Mieszałam i na patelnie, z cukrem najczęściej jadłam .chyba dzisiaj na kolację zrobię ...

Lucan

Zadanych pytań: 18

12.03.2015 19:20

a czemu to się grzybek nazywało?

berys18

Zadanych pytań: 1434

12.03.2015 19:25

to taki trochę naleśnik? Nie znam tego z dzieciństwa, I skąd taka ciekawa nazwa dla niego?

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.03.2015 19:26

Dlatego,że gdy się go zaczynało smażyc to on podczas smażenia podwijał się do góry jak grzybek

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

12.03.2015 19:33

tez nie znam takiego placuszka

misia53

Zadanych pytań: 339

12.03.2015 20:07

to dla mnie coś nowego

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

12.03.2015 20:16

taki placuszki to dla mnie nowość, nigdy nie jadłam

Michał2

Zadanych pytań: 32

13.03.2015 09:41

pierwsze słyszę, ciekawe jak to smakuje

borgia

Zadanych pytań: 89

13.03.2015 10:37

Taki znam jedynie z opowieści. Mój Mąż go nie cierpiał. Pamiętam, jak raz po raz pierwszy chciałam mu zrobić taki nasz (Mama mnie nauczyła, jak się okazało kilka lat później robiony metodą francuską czyli bez dodatku mąki) to odmówił. Nie to nie... Frrru omlet na stół, "smacznego" i dyfel do kuchni robić kolejny. I tak mu na szczęście zostało... Smaku "grzybka" nie znam do dziś, choć wiem co masz na myśli.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

13.03.2015 12:29

no to będę poszukiwała dalej,może w jakiś starych zeszytach znajdę na niego przepis,dziękuję za wszystkie odpowiedzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak