Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

20.12.2013 11:36

Zabieram się właśnie do pieczenia piernika staropolskiego i mam pytanie o temperaturę pieczenia. Widziałam kilka przepisów, które nie różnią się składnikami i proporcjami, ale za to są podane różne temp pieczenia- 160-170 st C przez 20min(??) i 180 przez niecałą godzinę? Ta pierwsza wydaje mi się nie do zrobienia- ciasto chyba w tak krótkim czasie i w takiej temp się nie upiecze- chyba że ciastka.. Ktoś ma doświadczenie w tym temacie?

Odpowiedzi (12)

mufinka79

Zadanych pytań: 303

20.12.2013 17:45

Ciasto powinno podzielić się na 3 cześci i pieczemy na dużej blaszy, powinno być cienko rozwałkowane, bo bardzo rośnie :)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

20.12.2013 19:19

I dobrze zrobiłaś,że piekłaś w niskiej tem.i krótko bo gdybyś posłuchała rady @gusia1000,to miałabyś te placki spalone:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak