Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

13.09.2013 16:41

Zadam pytanie nawiązując do poprzedniego pytania zadanego przez Liska- Dlaczego nalewacie wody do pasteryzacji słoików tylko tyle, aby nie zakryła ona zakrętek?

Odpowiedzi (15)

6zer

Zadanych pytań: 21

13.09.2013 19:10

raz zalałam cały słoik to mi sie nie zawekował dobrze, wiec zalewam na 3/4

idealme

Zadanych pytań: 62

13.09.2013 19:26

jak mam różne sloiki to zalewam tak jak mi pasuje :)

misia53

Zadanych pytań: 339

13.09.2013 19:34

Teraz zauważyłam pewną nieścisłość . Jedne piszą o zalewaniu zawartości słoika a ja pytałam o pasteryzacji czyli gotowe słoiki na ile zalewamy wodą.Słoiki z przetworami muszą mieć miejsce na próżnię i nie można ich zalać do pełna natomiast do pasteryzacji mogą być zalane całe , tak robię i jest o.k.

Seba

Zadanych pytań: 1313

13.09.2013 19:37

ja jak pasteryzuję to zalewam słoik do pełna

Janina

Zadanych pytań: 159

13.09.2013 21:11

Ja zalewam pod pokrywki albo nawet całe i zawsze dobrze zamknięte;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak