Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

09.12.2013 10:24

Zakisiłam ogórki z własnego ogródka. Już któryś słoik po otwarciu ma na wierzchu ze 2-4 ogórki rozmiękczone, tylko te na samej górze (niektóre się rozwalają po lekkim ściśnięciu). Co mogło pójść nie tak? A może ogórki były przejrzałe?

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

09.12.2013 10:33

odmiana ogórka robi swoje

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

09.12.2013 10:33

sama się czasem zastanawiam co jest tego powodem,może zależy to od gatunku ogórków,albo faktycznie sa przejrzałe,też mi się tak czasem zdarza

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.12.2013 10:44

może wszystko zalezy od ogórka , ja też robiłam i nie były takie ,choć juz spotkałam się z tym o czym piszesz.

Odpowiedzi (13)

2milutka

Zadanych pytań: 134

09.12.2013 10:25

może były za mocno sciśnięte albo od nakrętki..

pycholka

Zadanych pytań: 78

09.12.2013 10:27

Raczej miejsca miały, niektóre nawet lekko jakby dryfowały.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

09.12.2013 10:30

z moimi w tym roku dzieje się to samo :(

pycholka

Zadanych pytań: 78

09.12.2013 10:34

Choć mam wrażenie że te które zrobiłam na małosolne ( w litrowych słoikach) wyszły super, tylko te kiszone (w dużych słoikach, chyba 1,7-2,3 l) wyszły strasznie miękkie :(.

Niki22

Zadanych pytań: 46

09.12.2013 10:42

tez tak kiedys mialam ale do tej pory nnie znam przyczyny bo robie nadal tak samo i nic im juz nie jest :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.12.2013 10:56

ja myślę że to wszystko zależy od odmiany ogórków

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.12.2013 11:05

ogórki zależy na jakie trafi się, nawet ze swojej hodowli inie pryskane potrafią się zepsuć, woda tez myślę ma znaczenie. Też nie raz tak miałam a ogórki były z pola nie pryskane

pycholka

Zadanych pytań: 78

09.12.2013 11:05

Hmm, może faktycznie kwestia odmiany, ale zastanawia mnie czemu tylko 2-4 szt. na cały słój są miękkie.

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.12.2013 11:11

to ciekawe skoro jedne są twarde a drugie miękkie moze faktycznie były rózne odmiany ogórków w jednej paczce

cooleczka

Zadanych pytań: 539

09.12.2013 11:36

może ogórki nie miały w sobie wystarczająco wilgoci? ja przed zakiszeniem moczę je w wodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak