Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

09.12.2013 10:24

Zakisiłam ogórki z własnego ogródka. Już któryś słoik po otwarciu ma na wierzchu ze 2-4 ogórki rozmiękczone, tylko te na samej górze (niektóre się rozwalają po lekkim ściśnięciu). Co mogło pójść nie tak? A może ogórki były przejrzałe?

Odpowiedzi (13)

migotka28

Zadanych pytań: 20

09.12.2013 11:58

może złe zakrętki albo coś z ogórkami nie tak może były jakieś chore może za mało chrzanu bo ponoć dzięki niemu ogórki zachowują twardość albo może woda poprostu nie opływała ogórków na wierzchu albo może te na wierzchu nie zakisiły się dobrze trudno powiedzieć czasami tez mi się tak zdarza i mam ogórki swoje własne niepryskane i zawsze tą samą odmianę

Piotr24

Zadanych pytań: 96

09.12.2013 13:05

mało chrzanu albo czosnku które powodują że ogórki są twardę

Seba

Zadanych pytań: 1313

09.12.2013 13:56

mnie się wydaje, że odmiana ogórków tutaj zrobiła swoje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak