Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Cranberry

Zadanych pytań: 34

27.10.2014 22:35

Zakupiłam żeberka kąty a teraz prosze o pomoc :) nigdy ich nie robiłam! Mam je pociąć ? Piec w rękawie czy jak?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

28.10.2014 00:07

Na tych żeberkach możesz ugotować zupę,możesz też je upiec.Te co ja kupuję zazwyczaj mają dużo mięsa więc marynuję je,najlepiej na noc ,a następnie wkładam do naczynia żaroodpornego,dodaję pokrojone w ćwiartki ziemniaki i marchewkę na kawałki i jak mam,to pieczarki i wszystko piekę - danie jednogarnkowe i smaczne.

Czyki

Zadanych pytań: 72

28.10.2014 07:33

Możesz przyprawić i udusić z cebulką :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

28.10.2014 08:25

Lubię je, ponieważ mają więcej mięska, niż te tradycyjne. Robię je różnie - najczęściej obsmażam (pokrojone lub bez krojenia) każdy kawałek na rumiano z obu stron i przekłądam do rękawa foliowego, podlewam białym winem i bulionem warzywnym - dokładam marchewki pokrojone w średnie kawałki, pokrojoną pietruszkę, czosnek w ząbkach , kawałki pora. Dodaję ulubione przyprawy - obowiązkowo kminek, pieprz, jałowiec, ziele ang. i listki laurowe. Piekę do miękkości, aż kostki będą lekko wychodziły z mięsa. Potem kroję mięso w mniejsze kawałki, a sos miksuję i czasami zaprawiam śmietanką.

Odpowiedzi (36)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.10.2014 23:25

Bardzo lubię żeberka kąty . Najczęsciej gotuję na nich zupę lub pokrój na mniejsze kawałki ,dopraw swoimi przyprawami i smaż w między czasie zagotuj wodę dodaj liscie i zairenka angielskie ,gdy się usmażą wrzuć na wrzątek i gotuj do miękkości , ja jeszcze daje do wywaru bulionetkę .Noi swoje przyprawy.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

28.10.2014 01:01

są pyszne z szybkowra z kapustą kiszoną =- jak maszten garnek to zrób, szybko i smacznie

Renataj

Zadanych pytań: 1275

28.10.2014 06:42

Ja najchętniej ugotowałabym na nich kapuśniak. Można też natrzeć je ulubionymi przyprawami, obsmażyć i wrzucić do rękawa lub naczynia żaroodpornego i upiec - ja najczęściej dodaję jeszcze kapustę kiszoną, marchew i ziemniaki i wszystko piekę razem.

Konczi

Zadanych pytań: 632

28.10.2014 07:23

Zrób tak jak najbardziej lubisz, ja zrobiłabym je w kapuście :)

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

28.10.2014 07:25

ja zrobiłabym je z pieczarkami i papryką:-)

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.10.2014 07:29

dla mnie są bardzo smaczne, można pociąć na mniejsze kawałki i upiec je w sosie własnym

Alex_M

Zadanych pytań: 119

28.10.2014 07:36

ja kroję na mniejsze kawałki, marynuję przez noc i piekę w rękawie. mięso jest kruche i soczyste:)

ada.la

Zadanych pytań: 39

28.10.2014 08:03

pokrój na mniejsze kawałki i upiec w rękawie

Janina

Zadanych pytań: 159

28.10.2014 08:04

Żeberka bardzo lubię do kapusty, jako dodatek do rosołu lub innej zupy, możesz udusić z przyprawami dodać cebulkę i zrobić gulasz, albo zamarynować i upiec w rękawie w piekarniku;)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

28.10.2014 08:17

Ja piekę w sosie własnym z cebulką, czosnkiem i przyprawami, podlane odrobiną wody lub bulionu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak