Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

24.04.2014 19:29

Zdradźcie mi sekret pysznych idealnych bezików :) a szczególnie sposób piecznia, żeby pozostały bielutkie i koniecznie chrupiące i suche w środku. Już kilka razy je robiłam i zawsze takie byle jakie mi wychodzą. Ostatnio piekłam takie większe krążki, a raczej suszyłam 2,5 -3 w 50 st przy uchylonych drzwiczkach i wyszły co prawda suche ale brązowe...

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

24.04.2014 20:27

często robię spody bezowe do tortów, 120° C ok. 2 godziny ( co jakiś czas uchylam na chwilkę drzwiczki od piekarnika), wychodzą białe i suche :)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

25.04.2014 07:25

Ja mam piekarnik gazowy.Suszę je ok 50-60 min w 120st

Ania84

Zadanych pytań: 67

24.04.2014 20:33

to chyba wina piekarnika ;\

Odpowiedzi (15)

Malinka

Zadanych pytań: 302

24.04.2014 21:20

Ja moje pierwsze, ale białe i suche bezy piekłam w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez ok. 60 min, ale jako, że robiłam to wieczorem to na całą noc zostawiłam je w zamkniętym piekarniku. Wyszły idealne :)

Ania84

Zadanych pytań: 67

24.04.2014 21:33

a grzanie góra dół? sama góra? sam dół? z termoobiegiem czy bez?

Mniam

Zadanych pytań: 87

24.04.2014 22:00

Suszę w 100*C z termoobiegiem.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

24.04.2014 22:02

chętnie posłucham rad, bo dla mnie też zwykle wychodzą brązowe :(

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.04.2014 08:45

Mi zawsze wychodzą białe ,suszę w 120 st na 50 minut często zaglądam aby właśnie nie wyszły brązowe

Kasia35

Zadanych pytań: 218

25.04.2014 08:57

skorzystam z powyższych rad, bo mi wychodzą suche ale brązowe

norweska20

Zadanych pytań: 400

25.04.2014 09:38

ja tez chętnie skorzystam z rad

Janina

Zadanych pytań: 159

25.04.2014 10:10

Mnie też nie wychodzą białe;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

25.04.2014 10:15

Temperatura nie wyższa niż 120 stopni przez około godzinę. Warto otwierać piekarnik i sprawdzać.

Malinka

Zadanych pytań: 302

25.04.2014 12:32

Ja swoje piekłam z termoobiegiem, ale grzanie od dołu (mam taką funkcję).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak