Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

24.04.2014 19:29

Zdradźcie mi sekret pysznych idealnych bezików :) a szczególnie sposób piecznia, żeby pozostały bielutkie i koniecznie chrupiące i suche w środku. Już kilka razy je robiłam i zawsze takie byle jakie mi wychodzą. Ostatnio piekłam takie większe krążki, a raczej suszyłam 2,5 -3 w 50 st przy uchylonych drzwiczkach i wyszły co prawda suche ale brązowe...

Odpowiedzi (15)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

25.04.2014 12:37

ja suszę tez w 120 stopniach i moje są białe

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

25.04.2014 15:15

suszę w temp.100-110st.ok.1 godz.przy zamkniętych drzwiczkach i są idealne

borgia

Zadanych pytań: 89

25.04.2014 20:18

Piekłam ostatnio - rzeczywiście to raczej suszyłam - malutkie bezy w temperaturze 80*C przez 1,5 godziny. To im wystarcza. Większe piekę 2 godziny. Pozostają białe. Być może ma znaczenie ilość cukru użytego do nich? Najlepiej sprawdzić zjadając jedną...

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

25.04.2014 21:17

suszę na termoobiegu 100 C

dorrota

Zadanych pytań: 10

26.04.2014 13:57

W moich przepisach znajdziesz bezy - wychodzą idealne, kruche.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak