Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

18.02.2014 22:35

Żeby skórka cytryny albo pomarańczy podczas ścierana nie przyklejała się do tarki, wystarczy wcześniej posmarować powierzchnię tarki odrobiną oliwy.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.02.2014 22:44

Dzięki za radę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

18.02.2014 23:46

sprawdzę i zdecyduję czy smarować tarkę oleję

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.02.2014 09:33

też wolę nie smarować tarki oliwą gdy ścieram skórkę

Odpowiedzi (14)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

18.02.2014 22:40

ja ścieram skórkę gdy chcę ją zasuszyć lub dodać do placka - do babki może być skórka gdy na tarce jest odrobina oliwy, ale do suszenia jak dla mnie nie, bo potem bym nie dała takiej do herbaty :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

18.02.2014 22:41

Zgodzę się z Mysiunią, ale dzięki za radę :)

Renata

Zadanych pytań: 0

18.02.2014 22:42

Nie znam takiego sposobu ale spróbuje. Ja zawsze pozostałości skórki na tarce zgarnuje łyżką. W zasadzie dużego problemu mi to nie robi. A tak później napewno trzeba będzie dobrze umyć tarke no i śliska tarka może spowodować skaleczenie się podczas ścierania no chyba że ktoś posiada taka mini wersję.

Milka100

Zadanych pytań: 76

18.02.2014 22:45

dzięki za radę zawsze się przyda coś nowego dowiedzieć

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

18.02.2014 23:02

i zgadzam się też z Renatą :) zdjęcie "przyklejonej" skórki z tarki to chwila, znacznie dłużej będzie trwać dokładne umycie tłustej tarki :)

Pysznotka

Zadanych pytań: 0

18.02.2014 23:02

Dzięki za informacje :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.02.2014 23:42

Ja wolę nie smarować tarki tłuszczem przed ścieraniem skórki z cytrusów:)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

19.02.2014 00:44

Dobra rada, dzięki.

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.02.2014 06:58

fajna rada, dziękuję

berys18

Zadanych pytań: 1434

19.02.2014 07:19

dobrze wiedzieć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak