Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.08.2016 09:52

Zgłębiam tajemnice suszonych pomidorów. Spotkałam się z poradą, żeby wysuszone pomidory zakwasić niewielką ilością octu /winnego lub normalnego/ i dopiero później oprószyć ziołami, przełożyć do słoików i zalać oliwą - czy też tak robicie ? I drugie pytanie: pomidory w słoikach zalewam gorącą oliwą - pomidorów wkładam ok. 2/3 słoika, oliwy do pełna, zakręcam i odstawiam do góry dnem. Pomidory pochłaniają oliwę i po postawieniu słoika poziom oliwy spada i wierzchnie pomidory nie są już nią zalane - czy one nie zaczną się psuć ?

Odpowiedzi (15)

Madzai

Zadanych pytań: 7

08.08.2016 21:01

Nie zaczną się psuć, mi też się tak robią, to naturalne ;)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

09.08.2016 00:53

dobre rady , musze wypróbować

Janina

Zadanych pytań: 159

11.08.2016 12:44

Nie zakwasza octem, daję zioła i zalewam oliwą;))

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.08.2016 00:12

Dzięki za cenne rady.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

14.08.2016 11:41

dziękuję za cenne rady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak