Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

19.09.2015 12:14

Została mi spora ilość pieczarek - czy ktoś kiedyś mroził je ? Nadadzą się później do potrawek czy też pizzy ?

Odpowiedzi (50)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

19.09.2015 13:36

Zawsze mrożę nadmiar pieczarek, kroję w plasterki i podsmażam na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Pieczarki same puszcza wodę, a po zamrożeniu możesz je śmiało wykorzystywać do różnych potraw: zupy, sosu, zapiekanki czy jako farsz do krokietów lub jajek.

bietka

Zadanych pytań: 563

19.09.2015 13:37

Często mrożę pieczarki i później dodaję je do różnych zapiekanek, sosów i do zupy i są dobre:)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

19.09.2015 13:53

Spokojnie możesz je zamrozić, ja czesto tak robie. Hoduje swoje pieczarki więc często zdarza sie sytuacja że mam ich za dużo i wtedy mrożę. Nie obsmażam ich, obieram tylko i wkładam do woreczków. Oczywiscie po rozmrożeniu nie są takie jak świeże ale dużo nie tracą :)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.09.2015 13:54

Ja również często mrożę usmażone pieczarki - po rozmrożeniu są ok. Możesz je również zapasteryzować w zalewie octowej.

Ifa

Zadanych pytań: 16

19.09.2015 14:04

Jak je lekko podsmażysz to będą się nadawały do zamrożenia, ja zrobiłam krokiety z masą pieczarkową i zamroziłam, potem tylko obsmażałam na masełku - były pyszne.

paulina2157

Zadanych pytań: 17

19.09.2015 14:07

nadają się ale raczej do zapiekanek, albo farszy

inka2012

Zadanych pytań: 3

19.09.2015 14:07

najpierw pieczarki trochę podsmażam a później je zamrażam i są one idealne do zapiekane, czy pizzy

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.09.2015 14:10

można takie smazone zamrozić też tak robię;)

paula191919

Zadanych pytań: 54

19.09.2015 14:48

Można zamrozić i póżniej się rozmrożą i też są dobre.

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.09.2015 15:34

mrożę ale zawsze podsmażam wcześniej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak