Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jolie

Zadanych pytań: 9

18.12.2013 18:13

Zostało mi trochę białka po pieczeniu ciasta, a strasznie nie lubię wyrzucać jedzenia. Macie jakieś sprawdzone pomysły na wykorzystanie go? Możecie wstawiać linki do przepisów :)

Odpowiedzi (28)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.12.2013 18:55

jeśli nie masz pomysłu na białka to możesz zamrozić :) ja bym upiekła pavlową, bezy albo kokosanki :)

Niki22

Zadanych pytań: 46

18.12.2013 19:20

jestem za bezami i kokosankami :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.12.2013 19:37

najlepiej zrobić bezy

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.12.2013 19:43

upiekłabym bezy lub kokosanki ewentualnie babkę z białek wszystkie te przepisy znajdziesz w mej księdze

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

18.12.2013 19:47

Moją pierwszą myślę też były bezy, ja zazwyczaj w ten sposób wykorzystuję białka. A jak mam już zbyt duży zapas bezików to robię ptasie mleczko - uwielbiam je. Wypróbuj :) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/270566/ptasie-mleczko.html

olla85

Zadanych pytań: 24

18.12.2013 19:49

Białka można mrozić. Do 3 m-cy spokojnie mogą być przechowywane w zamrażalniku. A potem są jak znalazł do bezy lub innego deseru/ciasta.

Mniam

Zadanych pytań: 87

18.12.2013 20:06

Ja mrożę białka specjalnie i zbieram na bezy albo torty bezowe. Można też zrobić ciasto na białkach.

karolina1869

Zadanych pytań: 594

18.12.2013 20:14

chyba bezy tylko możźna zrobić z samyxch

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

18.12.2013 20:27

Można zrobić bezy

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

18.12.2013 20:36

jak zostają mi białka to je po prostu mrożę w foliowych woreczkach a kiedy potrzebuję na bezę to wyciągam - powiem Ci , że takie przemrożone dużo lepiej się ubijają !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak