Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

16.09.2013 14:09

Zrobiła 4 dni temu powidła śliwkowe, zapominałam je pasteryzować.Czy mogę teraz włożyć słoiki do piekarnika???żeby je pasteryzować???? czy już nie wolno bo się zepsują???

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.09.2013 14:10

jak najbardziej mozesz to zrobić

pestka

Zadanych pytań: 424

16.09.2013 14:46

nie widzę problemu, też kilka razy pasteryzowałam w następny dzień

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

16.09.2013 15:13

w każdej chwili możesz zapasteryzować,jeśli nakładałaś gorące do słoiczków to powinny się same zamknąć:)

Odpowiedzi (17)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

16.09.2013 14:15

Wydaje mi się że możesz jeszcze.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.09.2013 14:15

Tak , uważam że nic się nie stanie ,spokojnie możesz kontynuować .

Wojt@s

Zadanych pytań: 444

16.09.2013 14:16

tak możesz :)

pati100015

Zadanych pytań: 10

16.09.2013 14:19

obejrzyj je na wszelki wypadek, ale spokojnie możesz je zapasteryzować. Ja też tak czasami robiłam.

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

16.09.2013 14:19

dzięki bo już się zamartwiałam :))

malina

Zadanych pytań: 4

16.09.2013 14:36

jak najbardziej nie powinno nic się stać złego

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.09.2013 14:47

jak je dobrze wysmażyłaś, to powinny być ok, ale jak są zamknięte w słoiczkach, to na wszelki wypadek lepiej sprawdź jeden z nich czy nie zaczął się psuć - jak będzie dobrze, to śmiało pasteryzuj... mnie się tak w ubiegłym roku zdarzyło, że zapomniałam zagotować, ale niestety na trzeci dzień sfermentowały, bo nie były dobrze wysmażone z powodu pilnego wyjazdu :(

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.09.2013 14:47

spokojnie możesz dać do słoiczków i pasteryzować

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

16.09.2013 14:54

Oczywiście, że możesz!

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

16.09.2013 15:09

Ja nigdy nie pasteryzuję słoików z powidłami.Po wysmażeniu przekładam gorące do słoików i zawsze są OK.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak