Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia35

Zadanych pytań: 218

10.11.2014 12:15

Zrobiłam dżem z pomarańczy ale jest on gorzki w smaku, chyba dałam za dużo białej skórki :/ Można to jakoś uratować?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Camill

Zadanych pytań: 2

10.11.2014 12:18

zawsze tak jest jesli uzywasz calych owocow a nie tylko oczyszczonych czastek bo goryczka jest w skorce i blonkach

Konczi

Zadanych pytań: 632

10.11.2014 14:24

może spróbuj dodać galaretkę do takiego dżemu i samego miąższu

erym

Zadanych pytań: 24

10.11.2014 15:29

dorob z inych owocow lub dokup pomarancze i po prostu go dorob uwazajac przy tym na skorki...

Odpowiedzi (25)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

10.11.2014 12:25

źle oczyściłaś owoce z białej błonki, może zrób i dodaj innego dżemu np: gruszka, brzoskwinia lub jabłko

Janina

Zadanych pytań: 159

10.11.2014 12:47

Jedyne wyjście z tej sytuacji, to dorobić dżemu z innych owoców i pomieszać. Ale ja spróbowałabym na małej ilości najpierw, żeby nie popsuć jeszcze tych nowych owoców;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.11.2014 12:55

kiedy robię dżem z cytrusów, zawsze jest w nim wyczuwalna goryczka, taki urok tych przetworów :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

10.11.2014 14:42

też tak jak Konczi pomyślałam o galaretce

molanka

Zadanych pytań: 14

10.11.2014 14:48

najlepiej ugotować od nowa, tym razem bez skórki

Pyszota

Zadanych pytań: 85

10.11.2014 15:42

może dodaj więcej cukru

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.11.2014 16:01

ja myślę ze juz nie zmienisz smaku dzemu

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

10.11.2014 16:13

ja bym kombinowała z innym dżemem np. gruszkowym (chociaż taki gorzki pomarańczowy fajnie łączy się z mięsem) , a jeśli zależy ci na czystym pomarańczowym zrób jeszcze raz bez skórek

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

10.11.2014 17:11

galaretka to dobry pomysł

marenka

Zadanych pytań: 179

10.11.2014 17:29

Ja też dodałabym galaretke...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak