Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia35

Zadanych pytań: 218

10.11.2014 12:15

Zrobiłam dżem z pomarańczy ale jest on gorzki w smaku, chyba dałam za dużo białej skórki :/ Można to jakoś uratować?

Odpowiedzi (25)

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.11.2014 18:32

wydaje mi się że smaku goryczki nie da się wyeliminować. Urok cytrusów jest taki że skórka musi być idealnie oczyszczona z białej błony.

adelajda

Zadanych pytań: 234

10.11.2014 18:47

trochę goryczki to taki dżem zawsze ma :))

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

10.11.2014 18:48

niestety posmak goryczki pozostanie,raczej nic już z tym nie zrobisz

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

10.11.2014 18:55

mysle ze to własnie smak tych owoców

Klausia

Zadanych pytań: 251

10.11.2014 19:22

Pomieszaj może z nimi konfiturami/owocami o intensywnym smaku, a następnym razem po prostu dokładnie oczyść cytrusy :)

Gracer

Zadanych pytań: 124

10.11.2014 20:10

z galaretką jest myśl

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

10.11.2014 20:26

Teraz moze dodaj cuktu trzinowego lub stewii i bym dodala dojzale gruszki

Róża1

Zadanych pytań: 7

10.11.2014 20:26

trudno będzie chyba usunąć ten posmak , będzie to nauczką na przyszłość dla nas wielu :-).

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.11.2014 20:32

Dodaj do niego jeszcze troszkę cukru, lub galaretkę, lub inny pasujący do niego dżem.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.11.2014 21:22

Ja bym dodała cukru i dodaj dżem o smaku brzoskwiniowym wtedy posmak usuniesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak