Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mzap88

Zadanych pytań: 4

12.09.2014 16:06

zrobiłam dzisiaj fajne ciasto z kruszonką. Niestety przy krojeniu, kruszonka odpada ;/ Dlaczego?

Odpowiedzi (17)

Ania84

Zadanych pytań: 67

12.09.2014 20:28

posmarować białkiem i docisnąć lekko i powinna się trzymać :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

12.09.2014 21:41

pewnie troszkę za sucha,za dużo mąki dodałaś

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

13.09.2014 07:24

kruszonka nie może być za sucha

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

13.09.2014 09:10

Mniej mąki do kruszonki, rozmącone jajko na ciasto i będzie się trzymać :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

13.09.2014 12:44

Za mało tłuszczu, a przez to jest za sypka. Druga rzecz to jeśli jest to np. ciasto drożdżowe to warto najpierw posmarować je jajkiem bądź chociaż mlekiem i dopiero wyłożyć kruszonkę :)

pestka

Zadanych pytań: 424

16.09.2014 11:13

jeżeli jest za dużo mąki, kruszonka jest za sucha i może odpadać

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

25.09.2014 11:22

trzeba ją przykleić na jajko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak