Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.09.2015 13:27

Żurek - kupiłem dzisiaj żurek w butelce, wstrząsałam by wlać do wywaru, otwieram nad garnkiem a on mi po otworzeniu z buzował ... Spotkaliście się z taką sytuacją? Mam wrażenie że ten żurek był zepsuty mimo daty przydatności ..

Odpowiedzi (35)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.09.2015 17:54

nie kupuję. używam domowego i nigdy mi się tak nei zrobiło

bertpvd

Zadanych pytań: 19

02.09.2015 18:45

raczej był zepsuty

halina17

Zadanych pytań: 271

02.09.2015 18:50

Nastąpiła fermentacja pewnie pod wpływem upałów jakie panowały , myślę , że nie był zepsuty .

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.09.2015 19:26

już nigdy nie kupię tam żurku :) chociaż często używam domowego skusiłam się na taki ładnie wyglądający .... okazał się felerny ..

norweska20

Zadanych pytań: 400

02.09.2015 19:30

i mi zdarzyło się kupić taki sfermentowany, a wydaje mi się że to wina złego przechowywania

migotka28

Zadanych pytań: 20

02.09.2015 23:38

ja nie kupuje tylko robie sama zakwas, podejrzewam że był źle przechowywany i po prostu od upałów tak się zrobiło

Habibi

Zadanych pytań: 690

03.09.2015 01:14

Żurek nie zapasteryzowany może się przekwasic jeśli stoi w zbyt wysokiej temp. zamiast w lodówce (np na sklepowym zapleczu). Ale po wlaniu do wywaru i zagotowaniu nic złego nie powinno się dziać. Może być bardziej kwaśny.

ilka01

Zadanych pytań: 6

03.09.2015 08:08

nigdy nie miałam takiej sytuacji, ale nie ryzykowałabym - był pewnie przechowywany w złych warunkach

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

03.09.2015 08:49

Raz miałem taką sytuację, lepiej wylać taki żur.

ada.la

Zadanych pytań: 39

03.09.2015 09:33

ja się nie spotkałam z taką sytuacją. Tak jak wszyscy mówią najlepiej wylać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak