![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Co na obiad: Domowy makaron z kurczakiem wg Piotra Ogińskiego](https://pliki.doradcasmaku.pl/co-na-obiad-domowy-makaron-z-kurczakiem-wg-piotra-oginskiego0-3.jpg)
Pieprz to, obok soli, najpopularniejsza przyprawa, która zaostrza smak wszelkich rodzajów potraw. Od zup i gulaszy, przez wszelkiego rodzaju dania makaronowe i zapiekanki ziemniaczane, po pieczenie mięsne i ryby. Pieprz występuje jednak w wielu odmianach i rodzajach. Najbardziej wyrazisty w smaku jest pieprz czarny, dlatego jest najpopularniejszy. Obok pieprzu czarnego, jest także pieprz biały, zielony, czerwony i cayenne oraz mieszanki, jak pieprz ziołowy, czosnkowy, ognisty, cytrynowy, lub kolorowy.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: