Przepis i sposób przygotowania na: Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sojowy-losos-na-kolderce-z-soczewicy-i-szpinaku1-2.jpg)
![Krok 2 - Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sojowy-losos-na-kolderce-z-soczewicy-i-szpinaku2-2.jpg)
![Krok 3 - Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sojowy-losos-na-kolderce-z-soczewicy-i-szpinaku3-2.jpg)
Całość przyprawiamy tymiankiem, rozmarynem, chili, papryką słodką, szczyptą soli i szczyptą pieprzu.
![Krok 4 - Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sojowy-losos-na-kolderce-z-soczewicy-i-szpinaku4-2.jpg)
![Krok 5 - Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sojowy-losos-na-kolderce-z-soczewicy-i-szpinaku5-2.jpg)
Łososia solimy i pieprzymy z obu stron. Układamy go w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i pieczemy 15 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku. Po kwadransie polewamy go sosem sojowym i wkładamy jeszcze na 5-7 minut. Wyjmujemy, czekamy chwilę, aż łosoś troszkę ostygnie i kroimy w plastry.
![Krok 6 - Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sojowy-losos-na-kolderce-z-soczewicy-i-szpinaku6-2.jpg)
![Krok 7 - Sojowy łosoś na kołderce z soczewicy i szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sojowy-losos-na-kolderce-z-soczewicy-i-szpinaku0-2.jpg)