![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Co na obiad: Tajska zupa Tom Yum wg Piotra Ogińskiego](https://pliki.doradcasmaku.pl/co-na-obiad-tajska-zupa-tom-yum-wg-piotra-oginskiego0-3.jpg)
Kuchnia tajska to jedna z najbardziej oryginalnych i kolorowych kuchni świata! Bogactwo przypraw, tworzących z dań niepowtarzalne kompozycje smaków to wyróżnik kuchni tajskiej, którą doceniają ludzie na całym świecie! W przepisach odnajdziesz dużą ilość owoców morza, ryżu będącego integralną częścią wielu dań, świeżych roślin i przypraw, czyli składników pochodzących prosto z natury. Do przyrządzenia potraw używa się tu często oleju i mleka kokosowego, liści limonki, czy trawy cytrynowej, które nadają potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. W kuchni tajskiej niezwykle ważne jest łączenie odmiennych smaków: słodkiego, słonego, gorzkiego, ostrego i kwaśnego. Wybierzcie się w orientalną podróż i zasmakujcie przysmaków kuchni tajskiej!
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: