Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

12.11.2014 19:40

Beza przy krojeniu często się kruszy. Usłyszałem,że dobrze jest kroić ją natłuszczonym nożem. Znacie może jakieś inne sposoby?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ali

Zadanych pytań: 0

12.11.2014 20:05

Można kroić nożem maczanym we wrzątku.

Hrabina w kuchni

Zadanych pytań: 6

12.11.2014 22:22

@BernadettaP o krojeniu wiedziałam, ale że noże się tępią... dobrze wiedzieć :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

12.11.2014 23:11

też nie znam innej rady , jak nożem maczanym w ciepłej wodzie , ale zauważyłam też , aby nie kroić takiego ciasta świeżego , tylko na drugi dzień :-).

Odpowiedzi (32)

erym

Zadanych pytań: 24

12.11.2014 19:46

ja nie slyszalam zadnej porady dotyczacej bezy, dziekuje za Twoja!

Renata9

Zadanych pytań: 329

12.11.2014 20:02

dziękuję za Twoją poradę, niestety nie znam innej

pestka

Zadanych pytań: 424

12.11.2014 20:04

tez słyszałam o tej metodzie , ale sama jeszcze jej nie wypróbowałam

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

12.11.2014 20:11

Dzięki za bardzo przydatną radę, zawsze mam z tym problem

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

12.11.2014 20:30

rzeczywiści beza lubi się kruszyć przy krojeniu i chętnie skorzystam z rady

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

12.11.2014 21:23

Tak, jak wspomniał Ali, kolejnym sposobem jest krojenie bezy nożem maczanym we wrzątku. Ten sposób ma jednak istotną wadę- nóż pod wpływem wysokiej temperatury się tępi.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.11.2014 21:41

Dzięki za radę co do krojenia bezy. Na pewno je wypróbuję.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.11.2014 21:43

Ja słyszałam o nożu bardzo gorącym, nie kroiłam, bo zawsze mi się udawało kroić i mi się nie rozpadał.

Christopher

Zadanych pytań: 31

12.11.2014 23:15

Dziękuję za podpowiedź z nożem.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

12.11.2014 23:51

ciekawa podpowiedź, ja do tej pory używałam tylko wrzątku w którym maczałam nóż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak