Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

27.02.2014 11:50

Bić czy nie bić ciasto na faworki? A jeśli bić (wałkiem, tłuczkiem) to jak długo i po czym widać że należy przestać?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirecka12

Zadanych pytań: 66

27.02.2014 12:55

ja biję właśnie wczoraj robiłam ;-) biję aż na powierzchni bedzie widać pecharzyki

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

27.02.2014 13:05

ja nie biję ;)

Janina

Zadanych pytań: 159

27.02.2014 13:12

Różne są przepisy;)

Odpowiedzi (23)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

27.02.2014 11:52

Ja nie biję i wychodzą :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.02.2014 11:53

nigdy jeszcze tak nie robiłam tylko widziałam jak koleżanka robiła ale najlepiej chyba bić wałkiem ciasto na pewno jakiś czas aż pokarzą się pęcherzyki

berys18

Zadanych pytań: 1434

27.02.2014 11:56

ja rzucam nim o blat:)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

27.02.2014 11:58

moja mama nie biła i były super :)

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

27.02.2014 12:00

nigdy tego nie robiłam a faworki zawsze wychodzą dobre

pestka

Zadanych pytań: 424

27.02.2014 12:01

do tej pory nigdy nie "biłam" ciasta na faworki i zawsze były pyszne

Ankha

Zadanych pytań: 112

27.02.2014 12:02

Czyli są różne "szkoły", trochę się nad nim poznęcam, może efekt mnie zaskoczy ...

Malinka

Zadanych pytań: 302

27.02.2014 12:05

Ja dzisiaj po raz pierwszy będę "biła" ciasto na róże karnawałowe. Tylko czym ono sobie zasłużyło na taką karę ? :)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

27.02.2014 12:29

moja mama mnie uczyła, żę trzeba bić

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.02.2014 12:36

podobno trzeba bić,ale ja tylko długo wyrabiam i cieniutko wałkuję i zawsze wychodzą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak