Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kloruś

Zadanych pytań: 4

21.07.2014 09:29

Chciałabym przygotować zimne nóżki/galaretę wieprzową (u nas w Poznaniu mówi się galart). Zawsze robię drobiowy z żelatyną ale chciałabym przygotować taki prawdziwy na nóżkach. I tu pojawia się moje pytanie... z czego go robicie? Nóżki i golonka? Czy dodajecie jakieś mięso np łopatkę? Przejrzałam różne przepisy i jestem skołowana. Pomożecie? :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

21.07.2014 17:35

przeważnie robię z kolanek (nóżek) i golonki dodaję listek,ziele angielskie i kucharek oraz włoszczyznę można dodać jeszcze skórki wieprzowe to wtedy nie trzeba dodawać żelatyny

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

21.07.2014 21:45

Bardzo lubię dodać golonkę

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

21.07.2014 09:47

przeważnie robię z nóżek i golonka,mozna dodać tez zamiast golonki biodrówkę,łopatkę

Odpowiedzi (31)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

21.07.2014 09:44

Jeśli lubisz mięsny daj więcej golonek niż nóżek. Ja daję zawsze dwie golonki i dwie nóżki :)

dodi

Zadanych pytań: 256

21.07.2014 10:05

spokojnie możesz dodać

Klausia

Zadanych pytań: 251

21.07.2014 10:37

moja babcia zawsze daje golonkę i nóżki :)

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

21.07.2014 10:46

jak poprzednicy robię ją z nóżek i golonka

migotka28

Zadanych pytań: 20

21.07.2014 10:50

ja zawszę robię z golonki i nóżki do tego dużo marchewki

Czyki

Zadanych pytań: 72

21.07.2014 10:53

Golonka, nóżki , marchewkę, pietruszkę, kawałek selera i gotuje wywar :) powodzenia

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

21.07.2014 11:26

daje nózki golorke marchewke i troche selera

pestka

Zadanych pytań: 424

21.07.2014 11:55

robię z nóżek , golonki i dodaję trochę wołowinki lub mięsa od szynki

ben-ka

Zadanych pytań: 459

21.07.2014 12:04

Najczęściej robię z 1 golonki,2 nóżek,a jak mam,to dodaję wieprzowe kolanko lub udko z kurczaka.Nie lej dużo wody,gotuj na bardzo małym ogniu i długo wtedy nie będziesz musiała dodawać żelatyny.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

21.07.2014 12:07

ben-ka ma rację, ugotuj tak i bez żelatyny, będzie naturalna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak