Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kloruś

Zadanych pytań: 4

21.07.2014 09:29

Chciałabym przygotować zimne nóżki/galaretę wieprzową (u nas w Poznaniu mówi się galart). Zawsze robię drobiowy z żelatyną ale chciałabym przygotować taki prawdziwy na nóżkach. I tu pojawia się moje pytanie... z czego go robicie? Nóżki i golonka? Czy dodajecie jakieś mięso np łopatkę? Przejrzałam różne przepisy i jestem skołowana. Pomożecie? :)

Odpowiedzi (31)

borgia

Zadanych pytań: 89

21.07.2014 12:10

Już chyba wszystko wiesz... ale ja chciałam tylko powiedzieć, że u nas... w Małopolsce taka galareta to studzienina. To jako ciekawostka, i jakbyś się kiedyś spotkała z tą nazwą, to będziesz wszystko wiedzieć.

erym

Zadanych pytań: 24

21.07.2014 12:42

golonka i nozke, ale mozesz dodac osobno przygotowane mieso z kurczaka jesli nie lubisz wieprzowiny, czyli gotujesz wywar a zamiast miesa z wywaru dodajesz kurczaka, moja tesciowa tak robi

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

21.07.2014 12:59

zawsze robię z golonki i nóżek, kiedyś dodawałam kurze łapki

GOSIA18

Zadanych pytań: 235

21.07.2014 12:59

Ja czasem dodaję skórki do golonki i nóżek wtedy jest bardziej "sztywna", bez dodawania żelatyny, na koniec dodaję czosnek i warzywa (marchewkę, groszek, kukurydzę). Jeżeli chcę bardziej mięsną dodaję udka kurczaka.

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.07.2014 14:10

golonkę biorę tylko jak robię wieprzową i nózki, ale możesz dodać mięsko jakie masz oprócz tego, też jestem z Poznania i galart nie jest mi obcy pozdrawiam

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

21.07.2014 16:28

Ja robię z nóżek i golonki

Lidzia

Zadanych pytań: 21

21.07.2014 16:31

Ja robię z samych nóżek. Żelatyna jest zbędna.

molanka

Zadanych pytań: 14

21.07.2014 16:47

z nóżek i golonki jest bardzo smaczny, ale zawsze można pokombinować i dodać coś innego, ile kucharek tyle przepisów

Janina

Zadanych pytań: 159

21.07.2014 19:40

Robię z golonki i nóżek ale zawsze dodaję udko drobiowe;)

Beata23

Zadanych pytań: 335

21.07.2014 20:20

z nóżek, skór i mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak