Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

07.03.2014 17:45

Chciałam upiec wysoki piernik. Oczywiście nie zdążył upiec się w środku a spalił się z wierzchu. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

07.03.2014 18:48

jak spieka się z góry przykrywam blaszkę papierem do pieczenia, albo folią aluminiową

anemon

Zadanych pytań: 163

07.03.2014 18:25

Piekłabym w nieco niższej temperaturze, a trochę dłużej i pod koniec nakryłabym arkuszem folii lub papieru do pieczenia.

berys18

Zadanych pytań: 1434

07.03.2014 17:52

ścinam wierzch i zalewam polewą kakaową

Odpowiedzi (21)

idealme

Zadanych pytań: 62

07.03.2014 17:46

ja piekę w termoobiegu na 180stopni ok 45 minut, tak czy siak zawsze opada, ale się nie przypala :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

07.03.2014 17:49

myśle ze trzeba było zmniejszyc temperature pieczenia gdy zaczął ci sie przypalc

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

07.03.2014 17:53

przykryć należy od góry folią aluminiową .

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.03.2014 17:55

ja bym ścięła wierzch zmniejszyła temp piekła dalej a potem polałam czekoladą

dorrota

Zadanych pytań: 10

07.03.2014 18:05

zetnij wierzch, resztę jeszcze podpiecz,a na koniec połącz przekładając np. dżemem:)

Beatris

Zadanych pytań: 43

07.03.2014 18:07

W trakcie pieczenia zasłaniam wierzch ciasta folią aluminiową. Jak już jest wierzch przypalony, to po prostu ścinam przypaloną warstwę...

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

07.03.2014 18:12

Przykrywam papierem i piekę w niższej temperaturze :)

misia53

Zadanych pytań: 339

07.03.2014 18:44

Nie będę madrzejsza i powiem tak samo... trzeba piec dłużej w nieco niższej temperaturze i jak jest już zarumieniony przykryć folią i dopiekać.

irenka

Zadanych pytań: 888

07.03.2014 19:08

ja również przykrywam papierem z góry

Dorian

Zadanych pytań: 1093

07.03.2014 19:14

piekę w zamknietym naczyniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak