Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

07.03.2014 17:45

Chciałam upiec wysoki piernik. Oczywiście nie zdążył upiec się w środku a spalił się z wierzchu. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?

Odpowiedzi (21)

Habibi

Zadanych pytań: 690

08.03.2014 19:16

Zauważyła, że pierniki często się przypalają, zwłaszcza kiedy mają dodatek prawdziwego miodu. Ja staram się piec poniżej 180* i jeśli się za bardzo rumieni (ale już ma twardy wierzch) nakrywam foremkę dość szczelnie alu-folią. Po upieczeniu ją zdejmuję i pozwalam mu jeszcze chwilę odparować w gorącym piecu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak