Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

20.10.2016 16:51

Ciasto pleśniak - mam w planach upiec pierwszy raz, na co powinnam zwrócić uwagę? Z jakimi owocami pieczecie go najczęściej ? Za wszystkie wskazówki bardzo dziękuję :)

Odpowiedzi (43)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

20.10.2016 23:24

To mi zostaje tylko pokiwać główką ;) bo też jako najważniejsze jest dla mnie schłodzenie ciasta do ścierania i MOCNE (długotrwałe) ubijanie piany z cukrem - dzięki temu ładnie rośnie (czego kiedyś nie wiedziałam i np. tu przepis mam z taką mało wyrośniętą:P). Ja do tej pory robiłam zawsze z dżemem porzeczkowym, jeszcze nie próbowałam inaczej ;)

Klausia

Zadanych pytań: 251

20.10.2016 23:57

Kwaśne owoce dobrze się sprawdzą.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

21.10.2016 00:21

Ciasto-pleśniak robię z ciasta kruchego, które szybko zagniatam i potem chłodzę w zamrażalce. Należy dobrze ubić pianę. Dodaję owoce kwaśne, tj.: agrest, śliwki, porzeczki, wiśnie w ilości nie za dużej.

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

21.10.2016 00:27

Ja najczęściej robię go z dżemem, np. wiśniowym lub z czarnej porzeczki.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

21.10.2016 08:56

śliwki,wiśnie,jabłka za takimi piekłam

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

21.10.2016 09:11

Ja zawsze piekłam go ze śliwkami lub jablkami :-)

kasia.s

Zadanych pytań: 4

21.10.2016 10:04

Ja z jagodami i truskawkami piekę :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.10.2016 10:22

piana z białek musi być lśniąca i dobrze ubita, ja zawsze podpiekam spód i potem mam pewność że jak ułożę owoce nie przemoknie. Piekłam ze śliwką i porzeczkami obtoczyłam owoce w mące ziemniaczanej i potem na placek.; Ciasto ścieram na tarce jarzynowej schłodzone.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

21.10.2016 10:22

mi najbardziej smakuje z dżemem z czarnej porzeczki i taki najczęściej robię

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

21.10.2016 10:24

ja robię z powidłami własnej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak