Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lukaszhaase25

Zadanych pytań: 10

06.01.2015 16:59

Co ma wine smażąc frytki,ze nie sa chrupiące tylko nasaczone olejem?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

07.01.2015 10:46

też myślę że ważna jest temperatura oleju i gatunek ziemniaków:)

borgia

Zadanych pytań: 89

06.01.2015 17:08

Ne wiem czy to aż tyle, czy tylko tyle - gatunek ziemniaka.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

07.01.2015 00:03

Słabo rozgrzany olej, rodzaj ziemniaków, nie dawaj dużo frytek do małej ilości oleju.

Odpowiedzi (40)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.01.2015 17:13

i zbyt niska temperatura oleju

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

06.01.2015 17:14

Trzeba smażyć w wyższej temperaturze

Habibi

Zadanych pytań: 690

06.01.2015 17:16

Dziewczyny mają rację! A ja dodam, że zbyt wiele frytek w jednej porcji, a one oddają wodę, więc w rezultacie się gotują, a nie smażą! Spróbuj belgijskiej metody smażenia - pierwszy raz smażysz je, żeby nieznacznie się obsmażyły z wierzchu, odcedzasz, studzisz, a potem wrzucasz na wrzący olej drugi raz i smażysz do ulubionego koloru - będą chrupiące na 100% :)

marzut

Zadanych pytań: 4

06.01.2015 17:26

zbyt niska temperatura :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

06.01.2015 17:37

na pewno za niska temperatura oleju ale moze być też wina ziemniaków;)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

06.01.2015 17:37

wkładasz frytki do zbyt zimnego oleju

berys18

Zadanych pytań: 1434

06.01.2015 17:43

a może za krótko smażysz

Noruas

Zadanych pytań: 232

06.01.2015 17:43

dobre porady w tym pytaniu :)

Janina

Zadanych pytań: 159

06.01.2015 17:57

Może być wina gatunku ziemniaka albo słabo nagrzany olej przed wrzuceniem frytek i później podczas smażenia;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.01.2015 18:06

myślę że to wina ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak