Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

06.11.2015 15:10

Co najgorszego zdarzyło się Wam ugotować? Ja robiłam raz baraninę, która po upieczeniu niesamowicie śmierdziała moczem i żaden nóż nie dawał jej rady. Nawet pies nie chciał podejść po powąchaniu. Raz też suflet serowy bardziej przypominał podeszwę nasączoną wodą.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.11.2015 18:49

Mój popis to niedzielny rosół: rodzinka była w kościele a ja miałam na wolnym ogniu gotować rosół. Od czasu do czasu zaglądałam go garnka i podjadałam warzywa i za którymś razem odłożyłam pokrywkę na szafkę, na której leżały pudełka z zapałkami. No i kiedy znów zajrzałam do garnka na wierzchu pływały dwa rozgotowane pudełka, kilkadziesiąt zapałek a rosół zmienił barwę na zielonkawy /od siarki z zapałek/. Chodziłam wtedy do podstawówki i tata rozładował sytuację pytaniem czy bawię się w szewca dratewkę i chcę jakiegoś smoka nakarmić siarką.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.11.2015 19:08

już od jakiegoś czasu nie zdarzają mi się pomyłki, ale czasem coś nie wyjdzie z winy złych proporcji w przepisie lub jak ostatnio, kawał miecha ze stuletniej świni chyba ;) zrobiłam wędlinę w szynkowarze, ze sprawdzonego wcześniej przepisu, kropka w kropkę tak samo i wyszła tak twarda ze nie da sie ugryzc!

leonkot

Zadanych pytań: 566

06.11.2015 16:22

zupę ziemniaczaną - ziemniaki się rozpadły i wyszła gęsta ohydna pulpa

Odpowiedzi (27)

msmariusz

Zadanych pytań: 363

06.11.2015 15:22

zapomiałam dodać proszku do piecenia i wyszedł zakalec

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

06.11.2015 15:31

Super szarlotkę jednak do jabłek zamiast cukru wsypałam sól.Kapnęłam się dopiero jak upiekłam

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.11.2015 15:41

Moja porażka to tort bezowy który zupełnie się rozleciał. Pamiętam też z dzieciństwa jak chciała ugotować zupę fasolową z ciemnej fasoli i ciągle wylewałam wodę bo myślałam że fasola była brudna

foczka-ks

Zadanych pytań: 205

06.11.2015 15:42

przesoliłam zupę którą robiłam na uroczystość chrztu, było bez zupy

staropolanka5

Zadanych pytań: 140

06.11.2015 15:45

do naleśników dodałam kwaśne mleko,

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

06.11.2015 15:54

nie miałam takich przygód

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

06.11.2015 16:06

chyba w szóstej lub siódmej klasie szkoły podstawowej zrobiłam swoje pierwsze pączki ciągle do ciasta dosypując mąki po usmażeniu można było nimi rzucać o ścianę żeby tynk odpadał

leonkot

Zadanych pytań: 566

06.11.2015 16:31

zupę ziemniaczaną - ziemniaki się rozpadły i wyszła gęsta ohydna pulpa

Margo1

Zadanych pytań: 2141

06.11.2015 16:54

Mi się nie udało ,ale to były początki moje.Kotleta schabowego usmażyłam bardzo szybko nie rozbijając . Jak podałam , dopiero doszłam do wniosku ,że go nie rozbiłam.

berys18

Zadanych pytań: 1434

06.11.2015 18:15

drożdżowiec - niby wszystko robiłam ok, a był tak twardy, że można go było siekierą rąbać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak