Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Carla

Zadanych pytań: 1

23.04.2014 19:23

Co robicie z zalegającym jedzeniem świątecznym? Zostały mi jakieś mięsiwa, sałatki, ciasta i sosy, ale już nikt nie chce tego jeść a nie chcę wyrzucić. Mrozić czy przerabiać na inną potrawę?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

23.04.2014 19:42

Ja najczęściej przerabiam na inne potrawy. Np. zostało mi dużo mięsa z gotowania rosołu i zmieliłam je na gołąbki.

berys18

Zadanych pytań: 1434

23.04.2014 19:53

mięsiwa, zupę gulaszową zamroziłam. Sałatki i ciasta pozjadaliśmy w pracy ze znajomymi

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

23.04.2014 20:38

Ja zawsze jak zrobię więcej potrawy to cześć zamrażam lub wykorzystuję do bigosu, zupy gulaszowej

Odpowiedzi (38)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

23.04.2014 19:44

ja raczej co jest możliwe to mroże a jeśli mięso to tez robie gołabki a ciasto mroże

pestka

Zadanych pytań: 424

23.04.2014 19:52

część mrozić, część przeznaczyć na zrobienie innych potraw

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

23.04.2014 20:01

MI na szczęście nei zostało zbyt dużo ale ciast musiałam troche zamrozić, z miesa można zrobic bigos. Sosy chyba też można zamrozić ale sałatek raczej nie uratujesz jeśli nie zostaną zjedzone.

Czyki

Zadanych pytań: 72

23.04.2014 20:14

To co możesz to sobie możesz zamrozić, a resztę przerobić:)

meow

Zadanych pytań: 0

23.04.2014 20:19

mam taki sposób, że na święta wyjeżdżam i nic mi nie zostaje :) ostatnio chyba coraz więcej osób tak robi, tu czytałam o tym artykuł: http://www.eioba.pl/a/4jjv/niewielka-noc. z mięsa możesz zrobić gulasz albo pasztet, z sosu tatarskiego np. sałatkę albo podawać jako dipy z warzywami czy nachosami, możesz też np. zrobić leczo albo zapiekankę warzywno-makaronową lub ziemniaczaną :) resztę zamrozić i po czasie przypomnieć sobie smaki świąt

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.04.2014 20:43

najczęściej zamrażam, lub robię tyle że starcza tylko do świąt

Krysia_S

Zadanych pytań: 4

23.04.2014 21:00

Najlepiej zamrozić, ale jakieś szynki można zużyć na zapiekanke

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

23.04.2014 21:27

my jemy dziś i jutro

Róża1

Zadanych pytań: 7

23.04.2014 21:54

myśmy jedli we wtorek i dzisiaj jeszcze żurek :-). zawsze można zamrozić , ale np.w Poniedziałek Wielkanocny wieczorem:-)

Klausia

Zadanych pytań: 251

23.04.2014 22:10

Ja robię tyle ile jesteśmy w stanie zjeść. Wolimy odczuwać niedosyt niż jeść w koło to samo i nie móc później już na to patrzeć :) Jak jest czegoś za dużo można zamrozić lub rozdać znajomym czy rodzinie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak