Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

edludwicki

Zadanych pytań: 3

11.12.2013 17:31

co zrobić aby rosół był przezroczysty?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

11.12.2013 17:54

mięso zalewam zimną wodą i jak się zagotuje od razu zmniejszam ogień pod garnkiem na bardzo mały ,aby rosół leciutko "pyrkał",zbieram sitkiem wszystkie szumowiny i gotuję bardzo długo:)Zawsze jest bardzo przezroczysty.

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.12.2013 18:02

rosół musi się gotować bardzo wolno na mały ogniu nawet 2 godziny

pestka

Zadanych pytań: 424

11.12.2013 17:48

mięso na rosół kupuję zawsze świeże, nigdy nie daję mrożonego i gotuję na bardzo wolnym ogniu, zbieram szumowiny

Odpowiedzi (24)

Niki22

Zadanych pytań: 46

11.12.2013 17:33

jak zacznie sie gotowac musisz odszumować i tak zbieraż dopoki bedą się te paprochy pokazywac dopóty, jak sie chwile pogotuje możesz rosół przecedzic wtedy bedzie przezroczysty

Pyszota

Zadanych pytań: 85

11.12.2013 17:35

ja odgotowuje min. 2 razy mięso, a na koniec gotowania dodaje szklankę zimnej wody

olla85

Zadanych pytań: 24

11.12.2013 17:36

Aby rosół był klarowny, należy gotować go na bardzo wolnym ogniu. No a wcześnie oczywiście odszumować.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.12.2013 17:38

Ja tak samo,jeśli zaczne się gotować ,to łyżką zbieram pianę i fafrocle niechciane , zanim wrzucę mięso bardzo dobrze płukam pod woda aby było czyste.

olla85

Zadanych pytań: 24

11.12.2013 17:38

Zbyt szybkie gotowanie rosołu sprawia, że staje się on mętny.

edludwicki

Zadanych pytań: 3

11.12.2013 17:43

ciekawe pomysły dziękuje

Rafcio

Zadanych pytań: 2

11.12.2013 17:47

gotować na srednim ogniu by rosół nie za szybko się gotował ja za pierwszym razem delikatnie obgotowuje mieso następnie wylewam i robię rosół dopiero

mufinka79

Zadanych pytań: 303

11.12.2013 18:09

Rosół należy gotować długo na bardzo małym ogniu, żeby się bulgotał i zbieramy szumowinę łyżką cedzakową, wtedy będzie klarowny :)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

11.12.2013 18:41

rosół gotuje się bardzo powoli, płyn ma tylko mrugać, nie soli się od razu, ale dopiero kiedy jest ugotowany. A jeśli zagotuje się za szybko i zmętnieje to zawsze można sklarować białkiem

maciek7

Zadanych pytań: 148

11.12.2013 18:42

gotuje bardzo powoli i długo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak