Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

tatiana2

Zadanych pytań: 87

22.08.2013 17:14

Co zrobić by zupa pomidorowa nie wyszła zbyt kwaśna? Zawsze mam ten sam problem.

Odpowiedzi (31)

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

22.08.2013 20:35

ja lubię kwaśną, ale można dodać cukru lub pomidory świeże, zamiast koncentratu

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

22.08.2013 20:39

też zawsze dodaję trochę cukru ,aby przełamać kwaśność pomidorów:)

Pomocnik

Zadanych pytań: 80

22.08.2013 21:17

należy dodać trochę cukru, lub mleczko kokosowe

kanu83

Zadanych pytań: 734

22.08.2013 21:29

cukier i oczywiście śmietanka kremowa

Ania67

Zadanych pytań: 1134

22.08.2013 21:36

zgadzam się z poprzednimi odpowiedziami

Karolcia12

Zadanych pytań: 585

22.08.2013 21:46

ja swoją pomidorówkę zabielam mąką zmieszaną z mlekiem i dodaję koncentrat pomidorowy firmy Dawtona. Zupa nie wychodzi mi nigdy kwaśna, a robię ją w 6 litrowym garnku.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

22.08.2013 21:56

najlepiej dodać trochę cukru

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.08.2013 22:10

Nigdy nie miałam z tym problemu,moja pomidorówka nie jest kwaśna,bo nie lubię kwaśnych zup ale pamiętam radę mojej Babci - kwasotę w zupach niweluje mleko,możesz spróbować,ja czasami do szczawiówki dodaję mleko,oczywiście oprócz śmietany.

tessinka

Zadanych pytań: 79

22.08.2013 22:50

ja też dodaję trochę cukru

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

23.08.2013 07:04

ja również daję szczyptę cukru :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak