Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

30.09.2015 19:36

Co zrobic ze świeżo wyłuskanymi orzechami włoskimi żeby dobrze sie przechowywały. Trzeba je jakoś wysuszyć? Jeśli tak to w jaki sposób najlepiej to zrobić i jak najlepiej je przechowywać?

Odpowiedzi (28)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.09.2015 22:42

Ja suszę na słoneczku , gdy jest cieplutko wykładam na blaszce do pieczenia i na balon

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

30.09.2015 23:45

Lepiej nie łuskać na zapas, często się psują. W skorupkach lepiej się przechowują :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

01.10.2015 06:53

lepiej przechowywać orzechy w łuskach a wyłuskane trzymam w zamykanym naczyniu w lodówce

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.10.2015 07:02

wyłuskanych świeżych (nie suszonych) orzechów nie da się przechować inaczej, niż zamrażając je! inaczej splesnieją...

Camill

Zadanych pytań: 2

01.10.2015 08:22

zawsze ruszyły w skorupce

Spoko

Zadanych pytań: 0

01.10.2015 08:43

zawsze w całości się u nas suszylo

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

01.10.2015 09:51

orzechy przechowuje niełuskane, w całości dopiero jak mi są potrzebne to łuskam ze skorupek

Klausia

Zadanych pytań: 251

01.10.2015 10:16

Świeżych nie łuskam dopiero gdy wyschną. Później przechowuję w słoiku albo metalowym pojemniku.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

01.10.2015 10:40

ja zawsze suszę w skorupkach,wyłuskane przechowuję w szklanym słoiku

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

01.10.2015 12:22

w skorupkach lepiej się przechowują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak