Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

30.09.2015 19:36

Co zrobic ze świeżo wyłuskanymi orzechami włoskimi żeby dobrze sie przechowywały. Trzeba je jakoś wysuszyć? Jeśli tak to w jaki sposób najlepiej to zrobić i jak najlepiej je przechowywać?

Odpowiedzi (28)

Róża1

Zadanych pytań: 7

01.10.2015 16:23

też uważam , że lepiej przechowywać w łuskach , ale trochę można zamrozić .

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

01.10.2015 19:37

Podsuszam sobie w skrzynkach na słońcu po zebraniu i mam całą zimę.

paulina2157

Zadanych pytań: 17

02.10.2015 06:10

przechowuje w suchym miejscu w torebce papierowej

Wacław

Zadanych pytań: 1269

02.10.2015 08:40

orzechy przechowujemy w skorupkach

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

02.10.2015 09:13

w łupinie suszę na słońcu lub w piekarniku

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

02.10.2015 09:17

ja zostawiam w łupinie w suchym miejscu .w kartonie lub papierowych torbach

magda1976

Zadanych pytań: 1

02.10.2015 10:28

Orzechy najlepiej wysuszyć, żeby nie spleśniały

Damiano

Zadanych pytań: 0

02.10.2015 11:42

Daj do suchego miejsca, aby dobrze wyschły i przełóż do szklanego naczynia i zamknij

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak