Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

08.10.2013 07:39

co zrobić,żeby placki kartoflane były chrupiące?

Odpowiedzi (26)

Habibi

Zadanych pytań: 690

08.10.2013 11:19

Im więcej mąki, tym bardziej elastyczne i gumowe wyjdą placki! Można je smażyć zupełnie bez mąki, albo dodać 1-2 łyżki. No i sporo tłuszczu musi być na patelni, żeby wysmażyły się na chrupiąco - na patelni jedynie posmarowanej, a nie zalanej tłuszczem, nigdy nie będą chrupiące.

jasiek

Zadanych pytań: 1346

08.10.2013 12:25

trzeba robić jak najcieńsze i nie za dużo tłuszczu

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

08.10.2013 15:13

odlać nadmiar wody i używać jak najmniej mąki

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

08.10.2013 17:22

Habibi nie zgodzę się z Tobą Ja smażę na niewielkiej ilosci oleju i są chrupiące ale do ziemniaków nie dodaję mąki

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

08.10.2013 17:31

dodajemy minimalną ilość mąki wtedy są chrupiące , i jeszcez muszą być nie za grube

teresa18

Zadanych pytań: 502

08.10.2013 17:56

smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż brzegi będą rumiane i tym samym chrupiące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak