Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

28.08.2014 09:18

Czasami zdarza mi się przygotować większą ilość mięsa na obiad. Przekładam je do tacek plastikowych i mrożę. Też mrozicie jeżeli Wam zostanie więcej jedzenia?

Odpowiedzi (44)

Natalija

Zadanych pytań: 0

28.08.2014 17:17

nie mrożę, u mnie zawsze wszystko znika w zastraszającym tempie :)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

28.08.2014 17:56

bardzo rzadko mrożę

Lidzia

Zadanych pytań: 21

28.08.2014 19:35

Mrożę lub wekuję. W zależności od mięsa można zrobić zapiekankę, gulasz lub z makaronem.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

28.08.2014 19:37

Notorycznie mrożę z 3 powodów. Po pierwsze by nie marnować żywności . Po drugie niektórych potraw nie da się przygotować na małe porcje dla 2 osób . Po trzecie taki zamrożony obiad przydaje się jako ,, gotowiec" gdy brak czasu lub nie ma się ochoty gotować. O mrożeniu mięsa z zupy już nie wspominam bo to akurat ,, darmowy" obiad- robię potem z niego pierogi, krokiety , zapiekanki.

wyattearp

Zadanych pytań: 102

28.08.2014 19:43

czasami skorzystam z opcji mrożenie - jak coś zostanie :)

Janina

Zadanych pytań: 159

28.08.2014 19:55

Rzadko zamrażam, chyba, że zrobię coś specjalnie więcej na zapas i zamrożenie. Ja wolę założyć do słoików, np bigos, leczo i zawekować- takie nam smakuje lepiej jak mrożone ;)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

28.08.2014 20:35

Czasami mroze.ale zazwyczaj zjadamy na drugi dzien

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

28.08.2014 20:52

Gotowych potraw z mięsem nie mrożę- nie smakują mi. Zawsze robię tyle, abyśmy zjedli od razu, max w ciągu 2 dni. A po większych imprezach rodzinnych obdarowuję Gości :P

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

28.08.2014 21:44

staram się gotować tak żeby nie zostawało mi, mrożę tylko mięso gotowane które potem wykorzystuje jako farsz

stan2401

Zadanych pytań: 0

28.08.2014 21:53

Dość często mrożę takie mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak