Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

23.02.2015 21:19

Czy często używacie do pieczenia ciast, bądź ciasteczek gotowych olejków zapachowych ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renata9

Zadanych pytań: 329

23.02.2015 21:19

Ja już od dłuższego czasu w ogóle takich olejków nie używam

Malinka

Zadanych pytań: 302

23.02.2015 21:33

Bardzo rzadko. Szczerze powiem, że nie pamiętam już kiedy ostatnio dodawałam :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

23.02.2015 22:14

Bardzo rzadko ale używam zwłaszcza migdałowy

Odpowiedzi (45)

Asik32

Zadanych pytań: 2

23.02.2015 21:28

Czasem używam nadają one fajnego aromatu ciastom w zależności jaki olejek:-)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

23.02.2015 21:28

jeśli używam to tylko cytrynowy , ale ostatnimi czasy jakoś zapomniałam że je mam :)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

23.02.2015 21:31

Bardzo rzadko. Nie przepadam za zbyt aromatycznymi wypiekami, wolę delikatny naturalny zapach i wtedy dodaję np. startą skórkę z owoców cytrusowych, zmielone "na mąkę" migdały itp.

borgia

Zadanych pytań: 89

23.02.2015 21:44

Właśnie... od długiego czasu. Jakoś tak przestały być dla mnie atrakcyjne od momentu, gdy do czynienia mam z prawdziwymi ekstraktami. Nigdy za wiele ich nie używałam, bo tak naprawdę na nadmiar - zwłaszcza waniliowego w serniku - jestem uczulona już na etapie zapachu, ale mam jedno ciasto (dawno nie robione), w którym używam rumowego. Rum nie zastąpi... Właśnie niedawno wywaliłam przeterminowany - specjalnie do tego ciasta kupiony.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.02.2015 21:57

Olejków nie używam, używam tylko zapach ,aromat

Futka

Zadanych pytań: 2

23.02.2015 22:33

Czasami używam gotowych olejków, ale najczęściej staram się nadawać aromatu naturalnymi przyprawami takimi jak ziarenka wanilii, imbir, cynamon, skórka cytrynowa i pomarańczowa. Używanie tych naturalnych aromatów daje nam ten plus, że ciasta i ciasteczka są dużo smaczniejsze :)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

23.02.2015 22:46

czasami używam, ale bardzo rzadko

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

23.02.2015 23:02

Nie używam wcale :)

gosiag

Zadanych pytań: 0

23.02.2015 23:10

bardzo rzadko, ale używam

anemon

Zadanych pytań: 163

23.02.2015 23:13

Jeszcze nigdy nie używałam, jakoś nie lubię ciast sztucznie aromatyzowanych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak