Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ana00

Zadanych pytań: 231

27.09.2014 12:52

Czy da się uratować masę budyniową ( taka z masłem) która się zważyła?

Odpowiedzi (35)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.09.2014 16:12

Da się uratowac - trzeba ubić nad gorącą wodą.

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.09.2014 16:37

da sie uratować bo sama ratowałam masę budyniową i maślaną z jajami. Ucierasz nowe masło ilość około 2-3 łyżki możesz więcej i dodajesz stopniowo zważona masę. Musisz robić to pomału ie od razu całość

Janina

Zadanych pytań: 159

27.09.2014 17:13

Da się, ja również miałam taką sytuację i tak jak piszą wcześniej. Trzeba rozetrzeć trochę masła i wrobić dodając po łyżce zwarzonej masy;)

Natalija

Zadanych pytań: 0

27.09.2014 17:35

kilka razy zdarzyła mi się taka sytuacja i wiem, że zarówno metoda Wacława, jak i Gosi56 jest skuteczna

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

27.09.2014 18:34

Da się :) Utrzyj trochę masła i powoli dodawaj zwarzoną masę

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

27.09.2014 19:22

można spróbować ubić ponownie nad parą w garnku

ppaulina

Zadanych pytań: 22

27.09.2014 20:43

można uratować taką masę, sama próbowałam ten sposób :) nalezy utrzec trochę masła lub margaryny i stopniowo dodawać zwarzoną masę

Iwusia

Zadanych pytań: 242

27.09.2014 20:58

ja podgotowuję i też działa

ada.la

Zadanych pytań: 39

27.09.2014 20:59

najlepiej podgrzać masę a potem zmiksować

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

27.09.2014 21:12

lekko podgotuj moze sie uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak