Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ana00

Zadanych pytań: 231

27.09.2014 12:52

Czy da się uratować masę budyniową ( taka z masłem) która się zważyła?

Odpowiedzi (35)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

27.09.2014 22:05

Zrób tak jak radzą powyżej ale pamiętaj: do tego nowego masła dodawaj zważoną masę naprawdę małymi porcjami, dokładnie utrzyj i znów dodaj małą porcję itd.

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

27.09.2014 22:33

ja robię zawsze od nowa, ale wypróbuje wasze metody

Mniam

Zadanych pytań: 87

27.09.2014 23:35

Ja ratowałam wrzątkiem, ale wlewając niewielką ilość do masy i szybko miksowałam. Ta metoda ma tą wadę, że masa będzie rzadsza niż zamierzono.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

28.09.2014 09:41

tak samo jak majonez, masło utarte do białości i małe porcje budyniu dodawać

kloruś

Zadanych pytań: 4

28.09.2014 09:57

nigdy mi się nie zważyła także nie wiem czy można i w jaki sposób ja uratować

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

28.09.2014 10:17

sposób z masłem jest chyba najbardziej sprawdzony

as28

Zadanych pytań: 294

28.09.2014 10:47

ja nie próbowałam nigdy ratować

Helena63

Zadanych pytań: 14

28.09.2014 11:02

metoda gosi jest skuteczna

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

28.09.2014 12:20

ja już bym wyrzucił i zrobił nową

Megg

Zadanych pytań: 69

28.09.2014 14:31

Robię tak jak gosia56

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak