Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monisia1977

Zadanych pytań: 15

20.09.2013 05:48

czy do risotta musi być specjalny ryż czy zwykły

Odpowiedzi (37)

Aga-25

Zadanych pytań: 3

20.09.2013 07:55

ja robię ze zwykłego

usmiech

Zadanych pytań: 693

20.09.2013 07:57

taki jaki akurat mam to dodaję

Stenka

Zadanych pytań: 467

20.09.2013 07:59

Stosuję różne, bardziej zwracam uwagę na dodatki

Renata

Zadanych pytań: 0

20.09.2013 08:02

nie przepadam za risotto

emeslive

Zadanych pytań: 288

20.09.2013 08:06

Niestety, do risotto musi być specjalny ryż. Można sobie wybrać między arborio, vialone nano, carnaroli albo superfino roma. Z ryżu długoziarnistego żadne risotto się nie uda, bo ryż długoziarnisty ma zbyt mało skrobii, a w tej potrawie najważniejsza jest delikatna kremowa konsystencja.

Seba

Zadanych pytań: 1313

20.09.2013 08:15

Można dać inny ryż, ale wtedy to już nie będzie risotto

Camill

Zadanych pytań: 2

20.09.2013 08:16

Pewnie ze musi, jak ma to byc prawdziwe risotto, a nie cos na podobienstwo, to ryz musi byc odpowiednio rozklejajacy sie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.09.2013 08:17

Kupuję ryż od dłuższego czasu taki, że po ugotowaniu jest on sypki , nie wiem ile bym gotowała,nadal będzie sypki i do risotta właśnie go daje.

Róża1

Zadanych pytań: 7

20.09.2013 08:22

ja też daję taki, jaki mam w domu :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.09.2013 08:26

O Róża widzę też masz zmienioną na 1 nie poznałam Cię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak