Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

25.03.2016 09:29

Czy do zrobienia paschy nadaje sie ser ricotta? Nigdy go jeszcze nia jadlam, paschy tez nie robilam, a u mnie w sklepach nie ma normalnego twarogu, a ja juz nie zdaze zrobic ze swiezego mleka. Pozdrawiam

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.03.2016 13:13

@dwa pokoje... bo i quarki różne ;) ja akurat trafiłam na dobry, zwarty, że w sumie nawet serwatka nie podchodziła za bardzo :) pamiętam, ze był z czerwoną etykietką, bo był pełnotłusty... albo z Aldika, albo z Netto... o ile mnie pamięć nie myli :)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

25.03.2016 19:06

Dzieki Habibi za info, tak myslalam o quarku, ale jakos taki za wodnisty mi sie wydawal i porzucilam ten pomysl, ale chyba jednak zaryzykuje. Zrobie na probe mniejsza porcje

alusiek

Zadanych pytań: 0

26.03.2016 13:26

znam paschę ale tylko z dobrego wiejskiego twarogu

Odpowiedzi (34)

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.03.2016 09:58

nigdy nie robiłam z rioctty z tego co wiem to robi się ją z dobrego twarogu

Konczi

Zadanych pytań: 632

25.03.2016 10:10

nie robiłam nigdy paschy i nawet nie wiem jak powinna smakować ...

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

25.03.2016 10:36

nigdy paschy nie robiłam. niestety nie pomogę

KORAL

Zadanych pytań: 20

25.03.2016 10:39

Według mnie nie bardzo. Zawsze robiłam z mielonego twarogu . Już prędzej nadawał by się ser z wiaderka. Pascha jest na słodko z bakaliami. :) Pozdrawiam.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

25.03.2016 10:56

Wlasnie wszystkie przepisy na ktore sie natknelam, mowia o tym ze ser z wiaderka sie nie nadaje. Ma byc twarog tlusty, trzykrotnie mielony- jednak ser to ser, a mielonka z wiaderka to raczej przypomina ser homogenizowany niz twarog. Stad moje pytanie o ta ricotte- ja jej jeszcze nie mialam okazji jesc, ani nawet widziec, wiec nie mam pojecia jaki ten ser jest :/

Klausia

Zadanych pytań: 251

25.03.2016 11:08

Jeśli w smaku nie jest słona to się nada.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

25.03.2016 11:10

Ja nigdy nie robiłam bo u mnie nie ma takiej tradycji ale chętnie bym też wypróbowała zrobić

halina17

Zadanych pytań: 271

25.03.2016 11:37

Z ricotty nigdy nie robiłam tylko z tłustego sera .

pestka

Zadanych pytań: 424

25.03.2016 12:03

paschy nigdy nie robiłam , bo nie ma u nas takiej tradycji - ale chętnie bym taką chciała skosztować

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

25.03.2016 12:34

ja z ricotty nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak